Rundveehouderij

Nieuws 2349 x bekeken 2 reacties

Britse zuivelcoöperatie lijdt €30 miljoen verlies

Glasgow – De in financiële moeilijkheden verkerende Britse zuivelcoöperatie First Milk heeft over het boekjaar tot 31 maart een verlies geleden van €30 miljoen.

''Dat weerspiegelt de marktomstandigheden maar ook slechte operationele prestaties die samenvielen met het uitbetalen van hogere melkprijzen dan de commerciële opbrengsten,'' verwoordt de pas benoemde directeur Mike Gallacher.

Gallacher stelt wel dat het reorganisatieplan, met een ontslaggolf en lagere melkprijs, zijn eerste vruchten begint af te werpen. ''In bijeenkomsten met onze boerenleden heb ik een eerlijke beoordeling van het bedrijf gegeven, de prestatieproblemen uitgelegd en ons plan om de financiele positie te stabiliseren uiteen gezet. Ik heb daarbij eerlijk en open gesteld dat de melkprijs voor de leden overeen moet komen met onze commerciële inkomsten. We betalen alleen uit wat er binnen komt.''

Laatste reacties

  • koestal

    De supermarkten bepalen de prijs in Engeland ,en niet de melkveehouders of cooperaties . Dit is de realiteit in meerdere landen. Dan is het tijd voo actie,de politiek doet niets,die verschuilt zich achter de NMA.

  • bert bert

    Eigenlijk niet te snappen maar helaas laten de suppermarken iedereen uitmelken .
    Wist niet dat de boeren zo graag melken .Maar wat wil je de koeien geven graag melk en de boer laat zich uitmelken en de de beheer raad is tevens baas van de suppermarkt en van de cooperatie .dus ene grote winst andere verlies wat ze doorschuiven naar de .Domme boer

Of registreer je om te kunnen reageren.