Rundveehouderij

Nieuws 2068 x bekeken 5 reacties

Banen weg bij FrieslandCampina

Amersfoort - Bij de productievestigingen van FrieslandCampina in Beilen en Leeuwarden moeten in de komende drie jaren tussen de 335 en 375 arbeidsplaatsen vervallen.

Dit is het gevolg van efficiëntieverhoging bij de productie en het streven om de kosten zo veel mogelijk te verlagen. In Beilen zal bijna een derde van de arbeidsplaatsen wegvallen, in Leeuwarden ruwweg 15 procent. Eerder al besloot FrieslandCampina zo'n 140 arbeidsplaatsen te schrappen in Lochem en ongeveer 100 in het Belgische Sleidinge.

In Beilen, waar kindervoeding en ingrediënten worden geproduceerd vervallen tussen de 210 en 230 van de huidige 767 arbeidsplaatsen, in Leeuwarden tussen de 125 en 145 van de 852 arbeidsplaatsen. Deels gaat het om uitzendkrachten, maar deels ook om mensen met een vaste aanstelling.

De medezeggenschap, zowel de Centrale Ondernemingsraad als de lokale ondernemingsraden in Beilen en Leeuwarden, is om advies gevraagd. De vakbonden zijn eveneens geïnformeerd.

Voor de mensen met een vast contract is het dan geldende Sociaal Plan van FrieslandCampina van toepassing.

Laatste reacties

 • haam

  Als ik de nieuwe chief was zou ik eerst eens amersfoort beginnen

 • joep46

  Als je trap veegt wel boven aan beginnen en öpschudden van Amersfoort ( d.w.z. afslanken door overtollig vet te verwijderen wat daar nu rijkelijk aanwezig is ).
  Haam heeft het goed gezien.

 • Mozes

  @haam en @joep46, kunnen jullie de conclusie dat in Amersfoot 'overtollig vet' aanwezig is onderbouwen? Waar baseren jullie deze conclusie op? 

 • Koen Franken


  Mozes , vind je 1,5 miljoen niet wat veel voor een directievoorzitter van een cooperatie . Hier kan echt wel wat vet af !!

 • haam

  De cooperatie is ooit opgericht door ons boeren om ons product  te vermarkten , als je nu naar oa focus planet kijkt is dat totaal doorgeschoten want als je een damslaper hebt ( en wie heeft er niet een )   en ze merken haar 2 keer achter elkaar op  dan krijg je hercontrole ziet de contoleur haar weer krijg je de prehistorische  melkweigering aan je broek , waarvan ik nog steeds niet snap dat wij boeren  zo, n maatregel zo maar hebben toegestaan .   welke bureaucraat dergelijke dingen kan bedenken waar de voedselveiligheid niet in het gedrang komt  daar zijn er teveel van . en die moeten telkens weer nieuwe regels bedenken om aan het werk te blijven.  back to basic zou ik zo zeggen

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.