RundveeNieuws

‘Weidemelkgarantie babyvoeding beperkt’

Den Haag – Van de baby- en peutermelk in supermarkten en drogisterijen is maar een paar procent gegarandeerd gemaakt van weidemelk.

Dat meldt World Animal Protection (Wap) naar aanleiding van eigen onderzoek. Pascal de Smit, directeur van de dierenwelzijnsorganisatie, noemt de uitkomst schrijnend.

Drogisterijen Etos en Kruidvat hebben nul procent biologische of weidemelkvarianten babyvoeding in hun assortiment. Het aanbod van Albert Heijn (4,6 procent), Jumbo (4,0 procent) en Plus (1,2 procent) is beperkt. De percentages zijn volgens Wap berekend op basis van het aantal filialen dat de producten verkoopt en het aandeel biologische babymelk binnen het hele assortiment van flesvoeding.

Wap lijkt verrast dat het assortiment Albert Heijn en Jumbo achterblijft wat betreft het aanbod van zuivelproducten gegarandeerd gemaakt van weidemelk. De twee supermarktketens tekenden enkele jaren terug immers nog het Convenant Weidegang.

De dierenwelzijnsorganisatie is van mening dat weidegang natuurlijker en gezonder is voor de koeien. De Smit vindt dat de winkelketens hun maatschappelijke verantwoordelijkheid slecht waarmaken en hoopt dat consumenten meer om babyvoeding, geproduceerd van weidemelk, gaan vragen.

Beheer
WP Admin