Rundveehouderij

Nieuws 4632 x bekeken 25 reacties

Wakker Dier: niets veranderd voor veeverlosser

Amsterdam - Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft het illegale gebruik van de geboortekrik gelegaliseerd en voor het overige weinig veranderd, zegt Wakker Dier.

De dierenwelzijnsorganisatie reageert op het besluit van de staatssecretaris het gebruik van de veeverlosser aan voorwaarden te verbinden.

Wakker Dier stoort zich met name aan de bepaling dat oude veeverlossers nog tot 2025 kunnen worden gebruikt. "In de regeling worden eisen gesteld aan het apparaat, er komt voorlichting aan dierenartsen, veehouders en op scholen. Bij eerste lezing denk je: mooi, precies zoals Wakker Dier wil", zegt een woordvoerder. "Maar de adder onder het gras is dat bestaande apparaten nog tot 2025 mogen worden gebruikt.  Dan is er dus alleen maar sprake van het legaliseren van een illegale situatie."

Toch zegt de woordvoerder ervan overtuigd te zijn dat met de aandacht die voor de veeverlosser is gegenereerd ook de bewustwording onder veehouders is vergroot over de gevaren van het apparaat. En daarmee is er wel sprake van een verbetering, vindt de organisatie.

Laatste reacties

 • Elevage

   bij eerste lezing denk je: mooi precies wat WD wil......................
  Verbazingwekkend wat een arrogantie!! 

 • peetoom26


  De ilegale situatie is veroorzaakt door wakker dier zoals deze organisatie zich noemt. Er was nietst ilegaals aan als zij zich nergens mee hadden bemoeid. Ik heb hem altijd gebruikt als het nodig was en ook als mijn dierenarts erbij was. Ik heb nooit geen commentaar gehad met het gebruik van het apparaat. Niet van buitenstaanders, niet van deskundigen (dierenartsen) van niemnad niet.

  Mevrouw Dijksma heeft een goede maatregel genomen en het verbod gebroken. Eindelijk een kopstuk dat reeel tegen een redder in nood is en hem weer toelaat welliswaar onder voorwaarden. Misbruik moet verboden blijven maar ik weet zeker dat er veel levens mee gered zijn en nog meer gaan worden in de toekomst.

 • ...............

  en wat denk je van m'n rug.

 • Marcel v

  Elk veebedrijf met kalfkoeien zou verplicht een veeverlosapparaat op het bedrijf moeten hebben om in noodsituatie het welzijn van kalf en koe te waarborgen !
  Wd weet zoals gewoonlijk weer niet waar ze over praten. Zijn zij eigenlijk wel bevoegd om zich te bemoeien met dingen waar ze aantoonbaar geen verstand van hebben ?

 • wienbemelmans

  Wakker dier hoeft een boer of veearts niet te leren hoe ze een veeverlosser moeten gebruikenals je bij een zwaar kalf als de koe staat maar niet naar beneden drukt dan is er nl kans dat je het borst been breektalleen op het laatst ken je richting uier drukken maar dan is het kalf er al uit voor 90% ze moeten die mensen van wakker dier en ook van de PVD eens naar een boer sturen dat ze hem dat eens voor doenik denk niet dat ze daar het lef voor hebben zeker bij een koe met een zwaar kalf.

 • roolmangmbh

  als ze nog even zo door gaan met die onzin, dan luisterd niemand in den haag meer naar wd

 • Demeter Griend

  Mijn rug is mij liever dan de koe als puntje bij paaltje komt.

 • tikka


  Ik ben zelf rustiger en voorzichtiger met de geboortekrik dan de veeartsen die ik hier over de vloer heb gehad.

 • joohoo

  Uit het verhaal van wd maak ik op dat ze niet weten hoe het verlosapparaat er uit ziet laat staan dat ze weten hoe die werkt!!!!!.

 • remi123

  de mens moet ook natuurlijk gaan. Geen hulpmiddel. Daar ben ik voor!

 • remi123

  waar zijn we mee bezig in dit land? Verzinnen van regels. Ik vind dat we ook de auto's moeten verbieden. Verplicht fietsen zonder accu's. Dat is zoals het moet. Maar ja dat kan toch niet want ook WD wil op vakantie met de auto en fietsen zonder moeite.

 • veldzicht

  Als iedereen zich nu eens alleen bemoeide en z,n mond open doet  over zaken waar die verstand van heeft,zou alles al een stuk eenvoudiger worden,
  de boeren bemoeiden zich toch ook niet met de inrichting van het rijksmuseum of de aanleg van de noord-zuidlijn.dus laat ook W.D, PvdD  en andere actiegroepen
  hun vervelende mond dicht houden over zaken waar ze geen verstand van hebben en ga wat nuttigs doen i.p.v. parasiteren op kosten van de gemeenschap.

 • joannes

  Het gaat WD en PvdD niet om de dieren; het gaat ze om aandacht en stemmen van mensen die nog nooit een stal gezien hebben. Ideeën vervormen voor Politieke invloed en een Baan in de Schijnwerpers. Wat goed of slecht is voor Dieren interesseert ze geen barst; geld en macht is hun interesse! Over de rug van mensen die een eerlijk beroep uitoefenen.


 • somporn

  WD wil de natuur zijn werk laten doen,alleen jammer dat het kalf eraan dood gaat en de koe ook,maar dat mag de pret niet drukken.
  Ze moeten toch wat zeggen om aandacht te krijgen en wat maakt het uit of je in Den Haag de waarheid verteld of onzin verkoopt, de pluche is zacht en zit bekweem en de geldbuidel is goed gevult tijdens en na de politiek, dus waarom zal je je zorgen maken.

 • koestal

  Wanneer worden we verlost van Wakker Dier  ??

 • koestal

  remi 123 #11,ja WD moet het auto verkeer verbieden ,geeft ontzettend veel luchtvervuiling,maar dan krijgen ze heel veel tegenstanders,dat willen ze ook niet !

 • ariejan

  'Wakker Dier: niets veranderd voor veeverlosser', wat goed is moet je goed laten.
  <div> </div>
  <div> </div>

 • PetervanKempen


  Niets veranderd aan veeverlosser, en ook niets aan Wakker Dier.

 • alco1

  Een goed landbouw vertegenwoordiger kan met zulke uitlatingen van W.D. hen weer mooi in het imbecielen hoekje drukken.

 • agratax2

  Ik heb Wakker Dier nog niet horen aggeren tegen alle mogelijkheden die a.s moeders hebben om pijn bij geboorte te elimineren of om de baby met hulpmiddelen (vacuum) ter wereld te brengen. Zeker dit laatste middel is niet zonder gevaar voor de baby. Maar hier maken de Wakkere Dieren zeer zeker gebruik van als moeder en kind in dreigend levens gevaar komen. Maar onze koeien en kalveren mogen lijden tot de dood er op volgt, omdat ze anders misschien pijn en ongemak  ondervinden.

 • Zuperboer

  @4: Het lijkt in de politiek welhaast een plicht om aantoonbaar geen verstand van zaken te hebben!
  Verder is de hele discussie in de kamer weer een aandachtstrekker voor de zevende dag adventisten - sekte van Hetze-nberg en Thieme.

 • koestal

  Ze moeten Wakker Dier maar een flesje glijmiddel geven,dat helpt !

 • ...............

  Zouden de WD mensen zelf niet allemaal met vacuum gehaald zijn, de meesten hebben wel een 'kleine' hersenbeschadiging.

 • PetervanKempen


  Wakker Dier, Geeft Plezier

  Geen verstand , veel gemier,

  Soms, dan zit het me tot hier.

 • De Monnik


  Mensen van wakker dier,

  Hierbij een uitleg op niveau van WD (Les 1. veeverlossing)   een verlosapparaat werkt ongeveer hetzelfde als een kurkentrekker, meestal wel druk van achter, maar vaak wel wat hulp nodig. O ja, je kunt er ook een touwtje aan maken en dan met de hele familie aan gaan zitten sjorren.

  Succes.    

   

   

   

   

   

Laad alle reacties (21)

Of registreer je om te kunnen reageren.