Rundveehouderij

Nieuws 2358 x bekeken 6 reacties

Stal voor koeien met hoorns 20 procent duurder

Darmstadt- Een aan koeien met intacte hoorns aangepaste stal is tot 20 procent duurder dan een 'gangbare' stal voor een biologisch gecertificeerde veestapel.

Dat heeft het Kuratorium für Technik und Bauwesen in der Landwirtschaft (KTBL) berekend in opdracht van de Duitse overheid in het kader van het Bundesprogramm Ökolandbau und andere Formen nachhaltiger Landwirtschaft (BÖLN). De meerkosten ontstaan door onder meer bredere loop- en voergangen en een groter wachtareaal. Een en ander vergt 30 tot 40 procent oppervlakte.

Het Kuratorium für Technik und Bauwesen wijst er tevens op dat voor hoorndragende koeien niet alleen de stalinrichting een rol speelt, maar dat ook het stalmanagement. Het genoemde programma voor de biologische landbouw heeft als doelstelling om de raamvoorwaarden voor deze bedrijfstak te verbeteren.

Laatste reacties

 • veldzicht

  Wat een flauwekul,haal dan die hoorns er af ,bij kalveren stelt het niks voor.

 • Thoi

  hoornloos (Polled)fokstieren gebruiken,zijn veschillende fokstieren in Duitsland die dit vererven

 • boeren

  Ik heb nu een kalf lopen die hoornloos is door hoornsloze stier, en er kalven binnen kort nog een aantal af ik hoop dat die de P ook hebben.

 • banaan

  rare reacties! dat was toch niet de vraag, of ze wel of geen horens moeten hebben?

 • pietbongers

  de kwaliteit van de melk van koeien met horens de goed gevoerd worden is ook beter dan van koeien zonder horens ,dus maar hopend dat duidelijk word dat deze melk een meer waarde heeft zodat die duurdere bouwkosten weg vallen .

 • landboer


  Waar baseer je dat op piet bongers dat die melk beter is? Ik heb dat nog nooit eerder gehoord.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.