Rundveehouderij

Nieuws 1544 x bekeken 2 reacties

Positieve factoren voor de melkmarkt

Parijs - "De melkprijs kan zich de komende weken goed houden dankzij twee positieve factoren, de gedaalde koers van de euro tegenover de dollar en het uitblijven van een piek in de Europese productie.’’

Dat stelt Benoit Rouyer van de Franse economische commissie voor de zuivelsector Cniel in zijn maandelijkse analyse van de melkmarkt. Volgens Rouyer zorgt de gedaalde koers van de euro tegenover de dollar voor een sterkere concurrentiepositie van Europese aanbieders op de wereldmarkt. ''Dat brengt een nieuwe dynamiek voor de Franse en Europese export.''

Daarnaast lijkt een sterke piek in de productie na het wegvallen van de quota op 1 april uit te blijven, in ieder geval in die landen waarvoor nu al gegevens bekend zijn. ''In Duitsland lag de productie zelfs twee procent lager dan een jaar geleden'', merkt Rouyer daarbij op.

Laatste reacties

  • Edje2

    De een zegt er is minder melk . de ander zegt er is teveel melk.Wat een gezeur .Gewoon rustig afwachten niemand weet wat er komen gaat!!

  • Fermer

    Wij volgen hier Benoit Rouyer ook, maar met een vette knipoog. Hij praat alleen maar over kansen, betere vooruitzichten en straks wordt het allemaal beter. Franse boeren weten over het algemeen helemaal niet wat er zich in de wereld, of zelfs maar in de EU afspeelt. Ze verstaan geen andere talen en Frankrijk is voor hun de wereld. Melkfabrieken, supers en andere belanghebbenden maken daar volop misbruik van. Zo werd hier tot tweemaal toe verteld dat alle melkveeboeren in de EU na het quotum-tijdperk een contract met een individuele melkleveringshoeveelheid zouden krijgen, net zoals de franse boeren. Overaanbod zou er niet komen, de prijs zou zeker boven de 30 cent blijven. Nu betaalt BEL hier over april 26.9, en over mei 27.6 cent de liter.
    Maar straks wordt alles beter .........

Of registreer je om te kunnen reageren.