Rundveehouderij

Nieuws 1994 x bekeken 3 reacties

Opnieuw winstdaling FrieslandCampina Nigeria

Lagos - FrieslandCampina Wamco Nigeria heeft zijn winst voor belasting in 2014 met bijna 15 procent zien dalen naar €75,3 miljoen. De omzet nam toe met 5,14 procent naar ruim €577 miljoen. Dat heeft de onderneming in Nigeria bekendgemaakt.

Zowel bij omzet als winst is gerekend met de gemiddelde wisselkoers die FrieslandCampina bij de opstelling van zijn geconsolideerde jaarrekening 2014 hanteert.

De winstdaling is volgens Nigeriaanse media onder meer een gevolg van hogere inkoopkosten van zuivelingrediënten. Deze hogere kosten konden niet volledig worden doorberekend aan de consument. Het management geeft aan, gezien de moeilijke marktomstandigheden, tevreden te zijn met het resultaat. Ook 2015 lijkt geen makkelijk jaar te worden.

De Nigeriaanse economie, en daarmee ook het besteedbaar inkomen, heeft flink te lijden onder de sterk gedaalde olieprijs. Op de langere termijn blijven de vooruitzichten echter goed. De onderneming maakte bekend jaarlijks zo'n €20 miljoen te willen investeren in haar productiefaciliteiten om verdere groei te stimuleren.

FrieslandCampina heeft 54,58 procent van de aandelen van Wamco in handen.

Laatste reacties

  • koestal

    vorig jaar stijgende melkprijs en dalende olieprijs,dat is en verschil

  • aarthamstra1

    Mozes, maar even sturen

  • BO(skabout)ER

    75 miljoen winst is toch goed! .. 

Of registreer je om te kunnen reageren.