height:550px RundveeNieuws

Melkaanvoer FrieslandCampina in april 5 procent hoger

Doetinchem – De melkaanvoer bij FrieslandCampina laat in april een forse stijging zien ten opzichte van de maanden ervoor.

Inclusief vetcorrectie is er in april 5,04 procent meer melk geleverd dan in april vorig jaar. In week 17 piekt de aanvoer een voorlopig nieuw record van 188 miljoen kilo melk.  Vorig jaar lag de melkproductie in dezelfde week al op een recordniveau, toen werd er circa 182 miljoen kilo geleverd, een stijging van 3,3 procent.

Het is duidelijk dat melkveehouders met ingang van één april alle registers hebben open getrokken. Er wordt weer harder gevoerd na de rem die de laatste maanden van het quotumjaar op de productie lag. Onder druk van de lagere prijzen is in de laatste maanden van het quotumjaar  veel gedaan om de forse superheffing enigszins te beperken. Daarnaast is nu het effect van de geplande afkalvingen van vaarzen en de aankoop van vee duidelijk. In maart lag de melkaanvoer, mede door de rem, nog 0,02 procent hoger dan een jaar eerder, terwijl er oktober vorig jaar 0,66 procent meer werd geleverd en mei vorig jaar was de productieplus nog 2,47 procent hoger.

Beheer
WP Admin