Rundveehouderij

Nieuws 1545 x bekeken

Hollandse geitenkaas krijgt erkenning Brussel

Brussel - Hollandse geitenkaas krijgt van Brussel een beschermde status.

Dat betekent dat kaas met het keurmerk in Nederland moet zijn gemaakt van melk afkomstig van Nederlandse geiten en op traditionele manier moet zijn bereid en gerijpt. Dat maakte de Europese Commissie dinsdag bekend.

De kaas wordt bereid via een eeuwenoud productieproces die vergelijkbaar is met de bereiding van Goudse kaas. De kenmerkende milde smaak is volgens kenners voor een belangrijk deel te danken aan het jarenlang professioneel fokken van geiten. De Nederlandse melkgeit is één van de meest efficiënte melkproducenten ter wereld.

Met het keurmerk treedt Hollandse geitenkaas in de voetsporen van 'kaasneven' Edammer en Goudse kaas. Ook de Westlandse druif is een zogeheten Beschermde Geografische Aanduiding.

Of registreer je om te kunnen reageren.