Hochwald: leden verplichten ons tot openheid RundveeNieuws

Hochwald: leden verplichten ons tot openheid

Boslward – Het is niet bemoeienis met het fusieproces DOC Kaas-DMK, die Hochwald Foods tot openheid dringt omtrent haar aanbod, maar de onjuiste informatie die DOC Kaas erover verspreidt.

Dit zeggen hoogste directeur Karl-Heinz Engel en voorzitter Hans-Jürgen Sehn van de Duitse coöperatie in een toelichting op hun aanbod aan DOC Kaas. DOC Kaas zegt dat het aanbod dat Hochwald in januari heeft gedaan, is besproken met Hochwald en vervolgens afgewezen. Hochwald stelt dat het aanbod wel is gedaan, maar dat het vervolgens geen kans heeft gekregen het toe te lichten.

“Ze waren zeer afhoudend”, zeggen zowel Engel als Sehn. Ze bestrijden verder dat Hochwald te weinig investeert en financieel niet gezond is. Naar rato van de omzet investeert Hochwald zelfs meer dan DMK. Ook is het bedrijf volgens Engel financieel heel solide. De melkprijs is onbestrijdbaar beter dan die van zowel DOC als DMK. Nog een punt dat Hochwald wil ontkrachten is dat de joint-venture met DOC Kaas in Dubai niet liep. Omzetgegevens geeft Engels niet. Wel een reactie: “Nederlandse kaas is zeer gevraagd in het Midden-Oosten, maar wij konden vorig jaar bijna geen kaas in handen krijgen om te gaan verkopen…”

Twee DOC-leden, die hadden gevraagd om bij de persconferentie aanwezig te mogen zijn, horen het met verbazing aan. “Vier jaar geleden kregen wij als leden maar één keuze voorgeschoteld, dit keer mogen wij opnieuw slechts kiezen uit één mogelijkheid, terwijl er wel meer gegadigden zijn, net als toen.” Het aanbod van Hochwald noemen ze goed. “Het is bovendien een bewezen onderneming.”

Engel en Sehn tonen zich overigens niet haatdragend richting DOC Kaas. Engel: “Wij blijven bij ons aanbod en – hij trekt zijn mobiele telefoon – Ligthart en Schimmel kunnen ons altijd bellen.”

Beheer
WP Admin