Rundveehouderij

Nieuws 2276 x bekeken 6 reacties

Hochwald Foods nog altijd geinteresseerd in DOC

Thalfang/Hoogeveen - Naast DMK en A-ware en DeltaMilk is er nog altijd een derde partij geïnteresseerd in DOC Kaas.

Deze partij, het Duitse Hochwald Foods, heeft in januari al een samenwerkingsvoorstel gedaan aan DOC Kaas, zo melden bronnen bij Hochwald.

Deze datum is opmerkelijk omdat dit ruim anderhalve maand eerder is dan de bekendmaking van het fusieplan van DOC Kaas en DMK.

Directeur Marc Ligthart van DOC Kaas heeft in antwoord op vragen hierover gezegd dat Hochwald een minder goede partij is dan DMK, maar voor zover bekend is er verder niet met de leden over gecommuniceerd.

De vestiging van Hochwald in Nederland (Bolsward) betaalde over 2013 ruim 80 cent per 100 kilo meer contant melkgeld dan DOC Kaas, vorig jaar betaalde het zo'n €3,50 per 100 kilo meer. Ook in Duitsland staat Hochwald Foods bekend als een goede betaler.

A-ware betaalt tot nog toe €1 per 100 kilo meer dan DOC Kaas, DeltaMilk staat qua uitbetaling dicht bij FrieslandCampina.

Hochwald Foods heeft sinds eind 2013 een joint venture met DOC Kaas in Dubai voor de afzet van zuivel in het Midden-Oosten en Afrika.

Laatste reacties

 • abtje


  Hoe meer je erover leest, des te meer vraagtekens roept het gedrag van Ligthart op. Bij een coop HOORT het ledenbelang op een te staan, maar dat is bij Fc ook al niet zo. Directeuren en managers eerst, dan pas vrouw en kinderen lijkt het wel...

 • Jaap39

  Wat je leest moet je niet allemaal geloven Abtje. 

  Ik geloof ook dat Aware aandelen in 'vakblad' boerderij heeft...... 

 • dayo

  het GEDRAG van boerderij roept meer vragen op dan het gedrag van  Marc Ligthart!!!!!!!!

 • West865

  Dat heb je helemaal goed dayo
  Mark ligthart werkt zich helemaal suf bij elke bijeenkomst staat hij z'n mannetje
  En meneer van der Horst en de Boerderij lopen achter het getoeter van Aware en vrienden aan 

 • botervloot

  als dat zo is dan komt er de komende week wel protest van hochwald asl boederij zo maar wat schrijft waar rook is vuur en de directie heeft al 4/5 jaar maar 1 doel voor ogen dat ia over genomen worden door dmk [

 • koestal

  diverse opties ,wordt moeilijk

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.