Rundveehouderij

Nieuws 1243 x bekeken 4 reacties

Franse melkveehouders klagen Danone aan

Toulouse - Een groep Franse melkveehouders, verenigd in de regionale producentenorganisatie OP voor Zuidwest-Frankrijk, heeft Danone aangeklaagd bij de toezichthouder op de zuivelwereld.

Volgens de OP Sud Ouest weigert Danone serieus te onderhandelen over nieuwe contracten met de haar leverende boeren. ''We hebben sinds begin dit jaar verschillende tevergeefse pogingen gedaan om tot een gesprek te komen met Danone maar nu dat niet lukt schakelen we de mediator voor de contracten in,'' aldus een woordvoerder.

De groep voert inmiddels wel onderhandelingen met een andere melkinkoper, kaasfabrikant Bongrain.

Laatste reacties

 • koestal

  Wie biedt het meest ?

 • Fermer

  Franse verwerkers van melk nemen bijna geen leverancies aan die bij een andere fabriek ontevreden zijn. Voor meer melk verhogen ze eenzijdig de volume's die leveranciers moeten aanleveren.

 • landboer


  Zijn daar geen cooperaties emmerei?

 • Fermer

  Jawel landboer, maar die weten ook niet waar ze met de melk heen moeten en zitten dus ook niet op nieuwe leden te wachten. Komt er wat ruimte dan willen eerst de zittende leden uitbreiden. Dit gebeurt momenteel bij coop. Sodiaal, die een groot contract heeft binnengehaald in China met baby-melkpoeder. Echter wordt voor die meermelk een lagere prijs betaald aan de boer. Frankrijk produceert momenteel nog voor een groot gedeelte voor de binnenlandse markt, en de grote inkooporganisaties van de winkels, ik geloof slechts 3, verdelen en heersen over de leveringsgunst en de prijs van de melkproducten, dus over de boerderijmelk prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.