Rundveehouderij

Nieuws 1636 x bekeken 3 reacties

Diefstal schapen wijdverbreid bij Britten

Carlyle – Op het Britse platteland en vooral in de heuvels worden jaarlijks duizenden schapen gestolen. In de meeste gevallen nemen de boeren niet de moeite om te politie in te lichten waardoor het werkelijke aantal gestolen schapen sterk wordt onderschat.

Dat meldt de National Sheep Association. Directeur Phil Stocker: ''We horen voortdurend van onze leden dat het overal in het land voorkomt. Omdat lamsvlees zo duur is in de winkels, worden de dieren gestolen om goedkoop aan vlees te komen en even gauw wat te verdienen.'' In veel gevallen gaat het dan ook om hooguit enkele tientallen dieren die snel worden doorgeleverd aan de plaatselijke vleessector, denkt de NSA.

Schapenhouders raken op die manier over een jaar gezien echter wel vaak meer dan honderd dieren kwijt. ''Wij dringen er toch bij onze leden op aan om steeds aangifte te doen zodat de autoriteiten op de hoogte zijn van de werkelijke omvang van het probleem. Ook vragen we schapenhouders en andere plattelandsbewoners elkaar waar mogelijk te helpen om diefstal van dieren te voorkomen.''

Laatste reacties

  • marc47


    kebap ??

  • koestal

    De Engelse politie is in dit soort zaken niet erg actief

  • new kids

    Ze zullen vast meer actie hebben dan de Nederlandse.

Of registreer je om te kunnen reageren.