Rundveehouderij

Nieuws 4440 x bekeken 8 reactieslaatste update:1 feb 2016

DMK biedt DOC-leden €20 miljoen als tegemoetkoming bij fusie

Hoogeveen/Nuland - DMK biedt de leden van DOC Kaas eenmalig een extra uitkering van €20 miljoen aan, ofwel 2 cent per kilo melk, als de fusie met de Duitse zuivelcoöperatie doorgaat.

Dit bevestigt voorzitter Arjan Schimmeld van DOC Kaas. Dit detail van het fusievoorstel was tot nog toe gedeeld met DOC-leden en werd verder openbaar tijdens een voorlichtingsbijeenkomst van A-ware over het alternatief dat dit bedrijf voorstelt voor de fusie met DMK. Op de eerste bijeenkomst in Nuland waren leden van de ledenraad van DOC Kaas aanwezig. Zij verwezen naar het aanbod van DMK, maar wilden niet zeggen hoe hoog het is. A-ware stelt dat DMK volgens haar €30 tot €40 miljoen moet uitkeren aan DOC Kaas om het verschil in vermogen te overbruggen.

Laatste reacties

 • mts.fox2


  Hieruit blijkt wel dat A-ware niks meer en niks niks minder wil dan de fusie tegenhouden. Als ze zelf een goed alternatief zouden hebben is het bedrag waar DMK mee komt toch voor hun niet belangrijk? Ze weten van gekkigheid niet wat ze er allemaal bij moeten halen!!

 • dayo

  voor ons ( doc lid)is die 20 miljoen oud nieuws, is op de eerste bijeenkomsten over de fusie al gemeld

 • Foxxy

  Zegt een boel over de waarde van het DOC concern ! Welke fabriek wil er nou niet zo n concern bijhebben ?

 • joep46

  Jammer dat A-ware niet over DMK heen biedt. Behalve onwaarheden hebben deze branieschoppers immers niets te bieden. Ze voelen zich dermate bedreigd door deze fusie dat ze denken dat alles geoorloofd is om te trachten deze te dwarsbomen. In een woord...verfoeilijk ( danwel een koninklijk( ??)  bedrijf onwaardig).

 • joep46

   Oh ja.. even Nieuw Zeeland bellen ( maar daar betalen ze in juli al niet uit ) !!

 • tuier

  Als ik lid was van DOC zou ik nu, dit te hebben gehoord of gelezen helemaal willen weten wat Hochwald voor plannen had om te fuseren met DOC.

 • Jaap39

  Waarom zou hochwald niet ook fuseren met dmk/doc....

 • koestal

  bruidsschat  ?

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.