A-ware waarschuwt melkveehouders voor wachtlijst RundveeNieuws

A-ware waarschuwt melkveehouders voor wachtlijst

Almere – Royal A-ware waarschuwt melkveehouders die denken snel te kunnen aanschuiven dat er in Heerenveen een wachtlijst is.

De onderneming heeft 80 procent van haar melkbehoefte ingevuld met samenwerkingsverbanden met melkveehouders op de lange en middellange termijn. Voor het  resterende deel sluit zij, afhankelijk van de markt, contracten voor korte tijd af, zo meldt het bedrijf. Door deze strategie kan Royal A-ware flexibel blijven inspelen op ontwikkelingen in de markt.

A-ware is de afgelopen tijd veel benaderd door melkveehouders die interesse hebben om melk te leveren, zo laat het bedrijf weten. ‘We beschikken over voldoende melk en ik wil voorkomen dat bij DOC-leden, die ‘voor’ de overname door DMK gaan stemmen, de onterechte verwachting bestaat dat zij per direct melk aan ons kunnen leveren. ‘Dit is niet zo!”, waarschuwt operationeel directeur Klaas de Jong. “We hebben onze melkaanvoer goed op orde en zijn trots dat we vier maanden na de opstart van onze kaasfabriek al boven 80 procent van de maximale productiecapaciteit zitten.” A-ware verwacht op korte termijn niet op grote schaal samenwerkingsverbanden met melkveehouders af te sluiten. Dit betekent dat Royal A-ware alleen in gesprek gaat met melkveehouders nabij haar zuivelfabrieken die goed in de route passen. Royal A-ware noteert de gegevens van geïnteresseerde melkveehouders op een wachtlijst.

Tijdens en na de informatiebijeenkomsten werd duidelijk dat een groep DOC-leden overweegt om voor de fusie met DMK te gaan stemmen zodat zij met een verkorte opzegtermijn het fusiebedrijf kunnen verlaten. A-ware maakte duidelijk dat het wel extra melk en kaas aan kan, maar dan ‘inclusief fabriek’. Daarom wil het wel een samenwerking met DOC, maar het kan geen grote groep ‘losse overstappers’ plaatsen.

Beheer
WP Admin