RundveeNieuws

Zuivelsector wil geen fusie DOC en DMK

Bleskensgraaf – Nederlandse bedrijven in de zuivelindustrie willen voorkomen dat DOC Kaas gaat fuseren met het Duitse DMK. Ze werken aan een plan om de kaasmaker Nederlands te houden.

Dat meldt de NOS. De bedrijven vrezen dat  de identiteit van de Nederlandse kaas verloren gaat. Teunis Sterk, voorzitter van DeltaMilk uit Bleskensgraaf, is een van de initiatiefnemers van het plan waar de zuivelindustrie aan werkt. Hij maakt zich zorgen over het imago van de Nederlandse kaassector. “De Nederlandse kaas gaat voor een groot deel naar het buitenland. Als je in China vertelt dat de eigenaar Duits is, dan is dat niet zuiver.” Ook vreest de zuivelindustrie dat de melkprijzen in Nederland na de overname dalen.

DOC noemt de kritiek onzin. Het blijft een coöperatie van Nederlandse boeren met Nederlandse melk en Nederlandse kaas, zegt het bedrijf. DOC denkt ook dat de zuivelbedrijven die tegen de fusie zijn een eigen agenda hebben. “Zij willen meer melk en we zitten in elkaars gebied”, laat DOC weten.

Beheer
WP Admin