Rundveehouderij

Nieuws 2127 x bekeken 2 reacties

Import melkvee flink toegenomen

Doetinchem – De import van melkvee gedurende het eerste kwartaal van 2015 is flink toegenomen.

Melkveehouders importeren op grote schaal koeien uit landen als Duitsland en Denemarken. Dat melden verschillende importeurs. Cijfers worden echter niet genoemd en ook de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft nog geen cijfers voorhanden.

Bayern Genetik geeft aan de export van Fleckvieh naar Nederland gedurende het eerste kwartaal van 2015 te hebben zien verdubbelen. Er zou voornamelijk vraag zijn naar melkgevende koeien en hoogdrachtig jongvee. Het Fleckvieh dat de afgelopen maanden is verkocht was afkomstig van veilingen in Beieren en van bedrijven in Oost Duitsland en Denemarken. Duidelijk is echter dat niet alleen de import van Fleckvieh is toegenomen. Ook de vraag naar Holsteins en Jerseys is flink toegenomen, zo laten verschillende importeurs weten. Vooral in Denemarken zou als gevolg van financiële problemen in de melkveehouderij veel vee worden verkocht. Als gevolg van de grote vraag merken importeurs dat ook het aanbod van kwalitatief mindere dieren is toegenomen.

Laatste reacties

  • boeren


    Hoe snel gaan jullie daar in Nederland nu door die fosfaat grens heen. Blijkbaar moeten die stallen zeker vol. Of ligt er een andere gedachte achter wie het weet vertelt het mij maar.

  • CLM Culemborg

    @boeren Als het tegen zit pas 1-1-2016 maar misschien al na de zomer.

Of registreer je om te kunnen reageren.