Rundveehouderij

Nieuws 1499 x bekeken 1 reactie

'Geen verbod op advertenties babyvoeding China'

Amersfoort - FrieslandCampina verwacht niet dat nieuwe advertentieregels voor babyvoeding de afzet van haar producten in China gaat beïnvloeden.

Dat meldt de zuivelonderneming in reactie op een bericht van het Chinese staatspersbureau Xinhua.

Het persbureau maakte bekend dat er mogelijk strengere regels gaan gelden voor advertenties gericht op de verkoop van babyvoeding als vervanger van borstvoeding. Daarmee wil China het percentage moeders dat borstvoeding geeft omhoog helpen van 28 procent in 2008 naar 50 procent in 2020. Volgens een woordvoerder van FrieslandCampina gaan de Chinese autoriteiten niet het adverteren voor kindervoeding verbieden, maar alleen advertenties waarin moeders overgehaald worden borstvoeding te vervangen door kindervoeding. De zuivelonderneming houdt zich al aan deze regel en verwacht daarom niet dat een eventuele aanscherping van de regels gevolgen gaat hebben voor de verkoop van haar  babyvoeding voeding op de Chinese markt.

Als de nieuwe regels in werking treden kunnen ondernemingen die de regels wel overtreden rekenen op boetes tot €150.000.

Eén reactie

  • koestal

    nu al lege schappen in de supers

Of registreer je om te kunnen reageren.