RundveeNieuws

FrieslandCampina wil aan de slag met ouderenzuivel

Amersfoort – FrieslandCampina wil de komende jaren verder groeien met producten voor specifieke doelgroepen zoals zuivel voor senioren. Dat vertelde topman Cees ’t Hart tegenover Het Financieele Dagblad en op Radio 1.

FrieslandCampina wil de seniorenvoeding eerst in China uitserveren, later pas in Nederland en Europa. Reden is dat seniorenzuivel in Europa moeilijker aan de man/vrouw is te brengen. In China hoeft niet eerst een taboe te worden geslecht alvorens men het product kan aanbieden, aldus ’t Hart. In China kan seniorenzuivel in flesjes worden verkocht, gewoon herkenbaar. In Europa wordt eerder gedacht aan yoghurts of toetjes met extra eiwitten en mineralen, aldus ’t Hart

Zuivel voor senioren bevat specifieke voedingsstoffen die belangrijk zijn voor die doelgroep. Hetzelfde geldt voor kinderen. FrieslandCampina verwacht volgens ’t Hart ook groei van zijn traditionele activiteiten, zoals de productie van kaas. Het bedrijf rekent voor de periode 2010-2020 met een groei van 2 procent per jaar, vooral in het buitenland. Dit als gevolg van de wereldwijde vraag naar zuivel. FrieslandCampina denkt volgens ’t Hart ook nog verder te kunnen groeien via overnames. Het bedrijf heeft volgens hem nog een paar ‘droomscenario’s’ voor ogen.

Beheer
WP Admin