Rundveehouderij

Nieuws 2829 x bekeken 10 reacties

FrieslandCampina wil aan de slag met ouderenzuivel

Amersfoort - FrieslandCampina wil de komende jaren verder groeien met producten voor specifieke doelgroepen zoals zuivel voor senioren. Dat vertelde topman Cees 't Hart tegenover Het Financieele Dagblad en op Radio 1.

FrieslandCampina wil de seniorenvoeding eerst in China uitserveren, later pas in Nederland en Europa. Reden is dat seniorenzuivel in Europa moeilijker aan de man/vrouw is te brengen. In China hoeft niet eerst een taboe te worden geslecht alvorens men het product kan aanbieden, aldus 't Hart. In China kan seniorenzuivel in flesjes worden verkocht, gewoon herkenbaar. In Europa wordt eerder gedacht aan yoghurts of toetjes met extra eiwitten en mineralen, aldus 't Hart

Zuivel voor senioren bevat specifieke voedingsstoffen die belangrijk zijn voor die doelgroep. Hetzelfde geldt voor kinderen. FrieslandCampina verwacht volgens 't Hart ook groei van zijn traditionele activiteiten, zoals de productie van kaas. Het bedrijf rekent voor de periode 2010-2020 met een groei van 2 procent per jaar, vooral in het buitenland. Dit als gevolg van de wereldwijde vraag naar zuivel. FrieslandCampina denkt volgens 't Hart ook nog verder te kunnen groeien via overnames. Het bedrijf heeft volgens hem nog een paar 'droomscenario's' voor ogen.

Laatste reacties

 • agratax2

  Wat zijn we blij met de ouden van dagen, gemoend senoiren. Zijn na de jeugd, de managers nu de nieuwe doelgroep van de hele economische maatschappij. Als we de ouderen weer eens gewoon vers laten eten inplaats van voorbewerkt voer, konden we aanzienlijk besparen op medicijnen, toevoegingen en toegevoegde waarde (??). Maar goed de industrie ontleed ons voer / eten eerst om het daarna volgens de Haagse NORM samen te stellen en het met medicijnen tot een super voedsel te maken. Volgens voorlopers in de ouderenzorg blijkt vers eten zonder toevoeging de apotheek en de dokter buiten de deur te houden. Wat is nu beter voor de mensen en gezondheiszorg?? Uit bovenstaand artikel krijg ik het gevoel dat de zuivelindustrie in zijn maag zit met komende melkplas. De wereldmarkt waar ze over gillen is kennelijk financieel niet zo goed als de boeren moeten geloven. Dus moeten de goedgelovige senioren er aan geloven.

 • j.verstraten1

  Echt onzin agratax. Een commercieel bedrijf zoekt en creërt kansen en mogelijkheden anders lig je er zo uit. Kijk naar DOC, die kunnen alleen kaas maken en het afvalproduct de wei is in de loop der jaren dermate gevaloriseerd dat dit de melkprijs op plust ipv geld kost.
  Zo zul je altijd op zoek moeten naar markt en zo mogelijk er een creëren. Kost altijd geld op de korte termijn maar op de lange termijn een must om bovengemiddeld te presteren.

 • wmeulemanjr1

  De gemiddelde melkveehouder word ook steeds ouder, behoort die ook tot de doelgroep?

 • schapendoes

  Ouderen worden gewoon uitgemolken ;-)

 • haam

  droomscenario  bevat de letters doc  zou via een omweg mooie versterking zijn voor pure nederlandse zuivel

 • Ishtar

  <em>Zal 't Hart zelf ook seniorenvoeding gaan gebruiken dat zogenaamd voedingsstoffen bevat die belangrijk zijn voor die doelgroep?</em>
  <em>Wat denken jullie?</em>
  <em>Wat zijn deze voedingsstoffen?</em>
  <em>Wil dat zeggen dat huidige melk niet goed is dan?</em>
  <em>Immers Royal RFC filtert de melk tot in detail kapot, verkoopt de gefilterde producten apart voor grof geld.</em>
  <em>En gaat de de overgebleven witte dode substantie, verkopen als gezond aan de huidige consumenten?</em>
  <em>Men gaat dus de uitgefilterde originele ingredienten dus gewoon weer terugplaatsen of laten zitten, en dit voor extra geld als nieuw marketing truuk aan de onbewuste</em> <em>consument verkopen?</em>
  <em>RFC doet net dat ze de gezondheid van burgers en consumenten belangrijk vinden........</em>
  <em>Pure schijn.</em>
  <em>Tuurlijk Chinesen zijn makkelijker te indoctrineren en in de maling te nemen.</em>
  <em>Lactose intolerantie komt bij chinezen niet voor..............</em>
  <em>Dus rare RFC doelstelling, of boeit het de CEO vn 'royal' RFC geen ene biet de gezondheid van mensen?</em>

 • W Geverink

  Beste Ishtar. Laat de Chinezen nou gewoon zelf lekker bepalen wat ze wel of niet willen eten of drinken. Als de Chinezen jou gaan vertellen dat je geen voedselproducten mag eten uit geimporteerde Brasiliaanse soya omdat het niet gezond voor je is dan zeg jij ook van dat zal ik toch zeker zelf nog wel bepalen!?

 • Mozes

  Geef eens een onderbouwing voor jou verhaal @Ishtar. Wat wordt eruit gefilterd? Hoe doen ze dat? Het enigste wat mij bekent is dat er ( gedeeltelijk) uitgehaald kan worden is vet. 

 • alco1

  Heeft isthar weer 'beet'.

 • bella


   zeker een verlate 1 april grap.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.