RundveeNieuws

Dijksma: gespreide betaling superheffing kost meer dan het oplevert

Den Haag – Gespreide betaling over drie jaar van de superheffing kost meer dan het oplevert. Dat zegt staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken in antwoord op vragen van CDA-Kamerlid Jaco Geurts en VVD-Kamerlid Bart de Liefde over de mogelijkheid tot gespreid betalen.

Vanuit Brussel wordt het misschien mogelijk om de superheffing die melkveehouders moeten betalen na overschrijding van het melkquotum gespreid te betalen over drie jaar. Nationale overheden moeten de superheffing dan voorschieten. CDA en VVD vinden dat als dit vanuit Brussel mogelijk wordt, dat ook Nederlandse boeren hier gebruik van moeten kunnen maken.

Dijksma is hier niet enthousiast over, maar zegt wel toe te bekijken of dit voor Nederlandse boeren ook mogelijk moet worden. Dijksma zegt dat de uitvoeringskosten hiervan op honderdduizenden euro’s komt te liggen en dat het bedrijfsleven dit zal moeten betalen. Ze verwacht dat hier weinig belangstelling voor zal zijn.

Op verzoek van de Kamerleden gaat Dijksma een precieze berekening maken van de uitvoeringskosten van betaling in termijnen van de superheffing. Eerder zei ze al dat boeren de superheffing toch moeten betalen, of het nu gelijk is of later.

Beheer
WP Admin