Rundveehouderij

Nieuws 1171 x bekeken

Arla en DMK starten productie wei-ingrediënten

Nordhackstedt – Arla en DMK hebben voor de verwerking van wei een nieuwe productiefaciliteit in het Noord-Duitse Nordhackstedt officieel in productie genomen.

Daartoe werd in 2011 al de joint venture ArNoCo opgericht.

In de fabriek wordt wei, afkomstig van DMK's naastgelegen kaasfabriek, verwerkt tot hoogwaardig weiproteïne-concentraat en lactose. Jaarlijks kan in de fabriek zo'n 700.000 ton wei verwerkt worden tot 25.000 ton lactose en 12.000 ton weiproteïne-concentraat.

De eerste testfase was eind 2014. Sinds februari dit jaar kan de fabriek op volle capaciteit draaien. Beide zuivelondernemingen hebben een aandeel van 50 procent in de joint venture. Zowel DMK-topman Josef Schwaiger als Arla-topman Peder Tuborgh zien veel mogelijkheden op de snel groeiende markt voor wei-ingrediënten.

Of registreer je om te kunnen reageren.