Rundveehouderij

Nieuws 2141 x bekeken

Agrilinq zet nieuwe digitale veemarkt op

Amsterdam – Onder de naam Cowlinq zet IT-onderneming Agrilinq een nieuwe online veemarkt op.

Via Cowlinq kunnen veehouders en –handelaren vanaf mei vee kopen en verkopen. Op de website wordt alle informatie van dieren gebundeld. Er komen links met de databases van CRV, GD en het I&R-systeem. Ook communiceert het systeem met Inforund en VKI, aan- en afmelden van dieren kan ook via de site. Dit moet de administratieve druk verminderen.

Tot nu toe zijn online veemarkten niet van de grond gekomen omdat de veehandel een fysieke handel is. Handelaren willen de dieren nog altijd zien voordat ze tot koop over gaan. Volgens oprichter Chris van den Berg is handel op Cowlinq niet het primaire doel, de site is meer bedoeld om handelsvee in beeld te brengen bij veehouders en veehandel, in combinatie met het verstrekken van zo veel mogelijk informatie van de dieren. Vooral het informatiedeel kan voor handelaren bruikbaar zijn omdat er altijd gezocht wordt naar specifieke informatie.

Veehandelaren zijn nog afwachtend over de nieuwe online veemarkt. Als ze er al mee willen werken, is het vooral om interessante runderen op het spoor te komen die anders niet voor een breed handelspubliek bekend zijn. Uiteindelijk blijft het fysiek koeien kijken en voelen toch het belangrijkste.

Of registreer je om te kunnen reageren.