Rundveehouderij

Nieuws 1622 x bekeken

Fonterra verhoogt volume op veiling

Auckland - Het Nieuw-Zeelandse zuivelconcern Fonterra gaat het volume op de zuivelveiling van 1 april flink verhogen. Verwachting is dat de prijs van zuivelproducten hierdoor verder zal dalen.

De verhoging van het aanbod geldt voor alle producten op de veiling maar vooral voor vollemelkpoeder dat wordt verscheept in juni. Het volume voor levering in juni wordt met 14 procent verhoogd naar bijna 5.000 ton. Over een heel jaar gerekend, wordt het aanbod aan zuivelproducten op de veiling met 12.000 ton verhoogd. Hiervan komt 90 procent beschikbaar in de komende drie maanden.

Op de vorige veiling van 17 maart daalde de prijs van het product al met bijna 10 procent. De verwachting is dat de prijs op de veiling van aanstaande woensdag nog verder zal dalen. Op de dag van bekendmaking daalde de prijs van het termijncontract met NZ$230 per ton naar NZ$2.400. Dit is NZ$500 minder dan er op de veiling van 17 maart werd betaald.

Oorzaak van de stijging van het volume op de veiling is een verbetering van het weer. De droogte valt mee en de melkproductie is groter dan vooraf voorspeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.