Rundveehouderij

Nieuws 2071 x bekeken 4 reacties

Duitsland zet eindsprint IBR-vrij in

Münster – De komende maanden moeten veehouders in de Duitse deelstaten Baden-Wurttemberg, Nedersaksen, Hessen, Sleeswijk-Holstein, Saarland, Rijnland-Palz en Noordrijn-Westfalen alle IBR-positieve runderen ruimen. Per deelstaat is volgens TopAgrar daarvoor een richtdatum aangewezen.

Met deze verordening zet Duitsland de eindsprint in in het IBR-bestrijdingsprogramma. Daarnaast is bekendgemaakt dat de deelstaten Saksen, Saksen-Anhalt, Brandenburg, Berlijn en Mecklenburg-Voor-Pommeren officieel IBR-vrij zijn verklaard. Voor deze deelstaten gelden vanaf vandaag quarantaine- en transportvoorschriften volgens de artikel-10-status. Aangevoerd vee moet bijvoorbeeld van tevoren op IBR-getest en -vrij zijn.

Laatste reacties

 • mldijkstra

  Maar veel 'geruimde' dieren belanden in Nederland waar veehouders zo snel mogelijk de stallen vol willen hebben...........

 • koestal

  nu nog de BVD aanpakken ,veel stierkalveren voor de mesterij worden naar Nederland geexporteerd met BVD

 • williewortel


  @koestal, Bvd pakken ze al een aantal jaren aan oa met zogenaamde BVD-earpunch oormerken waarmee ze de nuchtere kalveren onderzoeken op Bvd. Voor de positieve dieren (de zogenaamde IPI-s( permanente virusdragers)) zijn er 3 opties 1- eutanasie 2- slacht of 3- export. Dit heet dan een Bvd-verspreidingsplan ipv Bvd-bestrijdingsplan. eengemaakt Europa???????? 

 • Mozes

  Duitsland is met de eindfase bezig terwijl Nederland nog moet beginnen. 

Of registreer je om te kunnen reageren.