Rundveehouderij

Nieuws 1440 x bekeken 1 reactie

Consumptie rauwmelkse zuivelproducten risico

Brussel - De consumptie van rauwmelkse zuivelproducten is niet zonder risico voor de consument.

Dat stelt het Wetenschappelijk Comité van de FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) in Brussel.

Het comité schat de risico's het hoogst in bij consumptie van onvoldoende verzuurde verse kazen en bij zachte kazen. De risico's worden lager bij in verzuurde kazen en halfharde kazen. Voor harde kazen worden geen risico's geïdentificeerd.

Aandacht voor een goede uiergezondheid en het toepassen van goede en afdoende hygiënische praktijken bij de melkwinning en de zuivelproductie tot aan de verkoop beperken de risico's. Een hittebehandeling is een belangrijke maatregel om eventueel aanwezige ziekteverwekkers te inactiveren.

Eén reactie

  • koster

    misschien gaan van een hittebehandeling de ziektekimen dood, wat er in elk geval van dood gaat zijn de enzymen.

Of registreer je om te kunnen reageren.