RundveeNieuws

’t Hart: het was nog nooit zo goed als in voorbije jaren

Den Haag – Melkveehouders ontvangen nu een iets lagere melkprijs, maar gezien waar ze vandaan komen, vóór 2009, dan hebben ze het uitstekend gehad qua melkprijs, en ook nu eigenlijk nog.

Dit zei FrieslandCampina-directeur en tevens NZO-voorzitter Cees ’t Hart gisteren bij de presentatie van het rapport De Witte Motor. “Als de leden van FrieslandCampina ten tijde van de fusie was gevraagd: wat vinden jullie van een melkprijs van 32 cent voor de komende jaren? Dan hadden de meeste leden gezegd: we tekenen bij het kruisje.” De melkprijs is sindsdien echter naar een veel hoger gemiddeld niveau gegaan, als is die nu even weer iets lager. Soms lijkt het wel dat niet alle boeren zich dit realiseren, meent ’t Hart: “Ik denk dat als over een aantal jaren eens wordt teruggekeken boeren dan wel eens kunnen zeggen: we hebben nog nooit zo veel verdiend als toen (in de jaren 2013 en 2014).”

’t Hart wil hiermee niet zeggen dat hij somber is over de toekomst, maar wel dat er in de voorbije jaren hele sterke rendementen zijn behaald.

De NZO-voorzitter verwacht dat schommelingen van de zuivelmarkt in de komende tijd aan de orde van de dag zullen zijn. Toch zal volgens hem de grote lijn positief blijven.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin