Rundveehouderij

Nieuws 2586 x bekeken 4 reacties

Tien geitenbedrijven besmet met Q-koorts

Utrecht - Nog steeds staan tien bedrijven in vier provincies geregistreerd als besmet met Q-koorts. Die blijkt uit lijsten die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bijhoudt.

De lijst is eind januari voor het laatst bijgewerkt. Alle tien  zijn veebedrijven met melkgeiten. De meeste besmette bedrijven bevinden zich in Noord-Brabant (vijf) en Gelderland (drie). In zowel Overijssel als Noord-Holland is één bedrijf besmet.

Laatste reacties

 • trijnie

  Het zou goed zijn als de bedrijven met naam en adres genoemd worden, dan kun je als omwonende toch proberen zoveel mogelijk risico te mijden.
  Zijn de doden en zieke mensen tot nog toe niet genoeg?
  Er moeten zeker nog meer slachtoffers vallen.

 • Mozes

  @trijnie, er bestaat pas een risico voor omwonenden als Q-koortsbacteriën in grote hoeveelheden vrij komen. Dat op tien bedrijven nog besmetting aanwezig is zegt niets over de omvang van de besmetting en dus het risico voor omwonenden.

 • schapendoes

  Toch is het goed als omwonenden, hun kinderen, ouderen en langsfietsende en -wandelende burgers weten dat ze niet in de buurt van zo'n bedrijf moeten komen. Dit soort grootschalige bedrijven zijn gevaarlijk voor de volksgezondheid. Stop daarmee en ga fatsoenlijk boeren.

 • trijnie

  Er is in het verleden nog schijnbaar niet genoeg geleerd.
  En wat wordt er met de melk van deze geiten gedaan en met de mest????

Of registreer je om te kunnen reageren.