Rundveehouderij

Nieuws 2125 x bekeken 1 reactie

NZO: wij nemen verantwoordelijkheid bij groei melkveehouderij

Den Haag – De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) zal zich blijven inzetten om de zuivelsector te laten ontwikkelen binnen de milieurandvoorwaarden.

"We hebben altijd gezegd dat we onze verantwoordelijkheid nemen", aldus een woordvoerder van de NZO in reactie op uitingen van LTO dat de sector de grondgebondenheid van de melkveehouderij wellicht zelf moet regelen als de politiek het niet voor elkaar krijgt. Daarmee sluit de NZO deze optie niet uit.

De zuivelorganisatie vraagt zich wel af of de sector zelf wel grenzen kan stellen aan groei van de melkveehouderij met mestverwerking, en op welke wijze dit dan zou kunnen. "Je mag een algemeen verbindend verklaring niet zomaar overal voor gebruiken. De mogelijkheden zouden hiervoor onderzocht moeten worden", aldus de woordvoerder.
Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken heeft toegezegd voor 1 maart een voorstel te komen om de grondgebondenheid bij groei van de melkveehouderij te borgen. Deze regeling moet groei van de sector door uitsluitend mestverwerking beperken. Er is bezorgdheid of Dijksma tijdig een voorstel zal presenteren.

Eén reactie

  • bb40

    Waarom wil de lto en nzo altijd alles collectief regelen.
    Boeren zijn geen horigen uit de 19e eeuw ,ze zijn zelf volwassen genoeg om over hun bedrijf/toekomst te beslissen.

Of registreer je om te kunnen reageren.