Rundveehouderij

Nieuws 1811 x bekeken laatste update:3 feb 2015

Fiscaal voordeel voersysteem Lely

Maassluis - Het Lely Vector Automatisch voersysteem met voerkeuken valt begin dit jaar onder de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil), tot nu toe als enige automatische voersysteem. Daardoor kunnen rundveehouders tienduizenden euro's besparen op de aanschaf.

Dit meldt producent Lely. De MIA is goed voor een investeringsaftrek van 27 procent, de Vamil levert een investeringsaftrek op van 75 procent. Beide regelingen zijn opgezet door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het stimuleert milieuvriendelijke investeringen. Het lage energieverbruik ten opzichte van gangbare systemen is bepalend geweest voor opname in de lijst. Afhankelijk van het bedrijfsresultaat kan het netto voordeel variëren.

Of registreer je om te kunnen reageren.