RundveeNieuws

DOC betaalt bijna €1,50 meer uit

Hoogeveen – Doc Kaas heeft de uitbetaalprijs aan de leden over januari licht met €1,45 per 100 kilo verhoogd ten opzichte december. Dit blijkt uit een bekendmaking van het bedrijf.

De vet- en eiwitprijzen blijven ongewijzigd ten opzichte van december, maar omdat er minder geld wordt ingehouden en een beter resultaat overblijft, stijgt de voorschotprijs toch iets. De coöperatie publiceert een DOC-prijs van €30 per 100 kilo. Dat is bij een jaarleverantie van 8 ton melk, bij Nederlandse standaardgehalten en exclusief btw.

Volgens de vergelijking van Boerderij, waarbij alle melkprijzen op een uniforme wijze worden berekend, ontvangt een DOC-lid bij 7 ton melk en na aftrek van 5 cent contributie voor ZuivelNL een januari-voorschot van €27,27. Dit is ook exclusief btw. Over december betaalde DOC Kaas €25,82 per 100 kilo.

DOC-Directeur Marc Ligthart is voorzichtig optimistisch over de ontwikkeling van de melkprijs, maar hij maakt zich wel enige zorgen over de melkaanvoer in februari en maart, schrijft hij in ledenblad Documentje. In de afgelopen maanden is de melkaanvoer flink beperkt, met het oog op een dreigende superheffing en ook omdat in december een erg lage voorschotprijs werd betaald. Nu is het voor de fabriek van belang om de melkaanvoer op peil te houden. Na 1 april is dat naar verwachting een veel minder groot zorgpunt.

Beheer
WP Admin