Honderden bezwaren tegen melkveefosfaatreferentie RundveeNieuws

Honderden bezwaren tegen melkveefosfaatreferentie

Tot deze week hebben 683 melkveehouders bezwaar gemaakt tegen de toegewezen melkveefosfaatreferentie over 2013. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) zegt dat 563 van de bezwaren zijn afgehandeld.

De meeste bezwaren hebben betrekking op de berekening van de melkveefosfaatreferentie of de periode waarop de referentie betrekking heeft. De melkveefosfaatreferentie is een uitvloeisel van de Wet Grondgebonden groei melkveehouderij, waarin is bepaald dat elk melkveebedrijf een melkveefosfaatreferentie krijgt.

Deel van de bezwaren toegewezen

De referentie is het fosfaatoverschot op een melkveebedrijf. Een kleine 19.000 bedrijven hebben een beschikking van RVO.nl gekregen met de hoogte van de toegewezen melkveefosfaatreferentie. Een deel van de bezwaren is toegewezen, een ander deel is niet ontvankelijk verklaard.

Bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven zijn vorige week zes zaken behandeld van melkveehouders die het niet eens zijn met het besluit van RVO.nl. Dertien andere zaken werden uitgesteld. Hoeveel melkveehouders de zaak aan de rechters van het CBB voorleggen is onbekend.

Beheer
WP Admin