Rundveehouderij

Nieuws 2795 x bekeken 1 reactie

Dochtergroepen HHH-show van hoog niveau

Rijendik keken toeschouwers naar vier dochtergroepen op de HHH-show in Zwolle. Informatief en van hoog niveau, luidde de opinie.

Familie Werler kon als kersverse Fokker van het Jaar trots kijken naar de dochters van de door hem gefokte Julandy. De roodbonte stier liet een uniforme koppel ruim ontwikkelde vaarzen zien. GGI Holland kocht na het eerste optreden in Duitsland, vijf dieren uit die groep en importeerde de dieren een maand geleden. Toen de indexdraai begin december '15 uitkwam, ging de vlag al in top, want Julandy was de nummer 2 in Duitsland. Na dit optreden van de Julandy-dochters zal het vertrouwen alleen maar toenemen. De dieren waren voorzien van goede uiers en hadden fijn en droog beenwerk.

Mogul-dochters maken indruk

Ook WWS Nederland maakte een prima beurt met de dochtergroep van Mogul. Tijdens de individuele keuring stond menige Mogul-dochter op kop geplaatst en ook de groep maakte indruk. Fijn gebouwde en efficiënte melkkoeien die vast aangehechte uiers hadden. Daarbij waren de fraaie dochters mooi behangen. Masterrind liet grote en sterke vaarzen zien van Snow Rf.  De sterke ruggen en rechte benen zorgden dat de hoge productieaanleg zonder zichtbare moeite gerealiseerd konden worden. De Snow-dochters hadden niet zo zeer fraaie uiers, maar ze waren ondiep.

Prima beurt voor CRV

CRV maakte met Bruchter Passe een prima beurt. Onlangs versterkte Passe de top van het NVI-ranglijst en het optreden van zijn dochters deed hem nog meer lof toekomen. De Passe-dochters zaten goed in elkaar, met mooie overgangen en kracht. De benen waren grof van bot en hak, maar werden goed gebruikt. De uiers waren hoog en sterk opgehangen. Passe zal niet de zwaarste dochters geven, maar wel efficiënte dieren die zich goed in de ligboxenstal kunnen bewegen.

Meer informatie voor gerichte paring

De HHH-vereniging was vooraf blij met de vier dochtergroepen en ook de toeschouwers hadden daarvoor veel waardering. De veehouders langs de ring kunnen nu met meer informatie dan indexen en afstamming een gerichte paring maken.

Eén reactie

  • NoordHollander

    leuk als iemand enthousiast is maar de lezers hebben meer behoefte aan goede gedegen omschrijvingen Passe is maar een heel gewoon groepje als we t over dezelfde in zwolle hebben tenminste hoor!

Of registreer je om te kunnen reageren.