Rundveehouderij

Nieuws 1578 x bekeken 1 reactie

Zuivelmarktleider Vietnam wil buitenlands kapitaal

Het Vietnamese Vinamilk wil af van het staatsaandeel van 51 procent in het bedrijf, zodat het makkelijker kapitaal kan aantrekken en groeien. Dat meldt persbureau Reuters.

Vinamilk is de marktleider in Vietnam - waar ook FrieslandCampina actief is - en wil graag verder groeien, ook over de grens. Het heeft daarom een brief geschreven aan premier Nguyen Tan Dung, met de vraag om uit Vinamilk te stappen. De regering heeft onlangs aangegeven dat het overweegt om zich uit Vinamilk terug te trekken. De brief is dus een soort schot voor open doel.

FrieslandCampina

In Vietnam heeft Vinamilk een marktaandeel van zo'n 50 procent. FrieslandCampina zit op ongeveer een kwart.

Vinamilk wijst erop dat het aantrekkelijk kan zijn voor de overheid om haar aandeel te gelde te maken. Bovendien zou de zuivelsector niet meer een zo gevoelige bedrijfstak zijn dat de overheid er in moet blijven zitten.

Vinamilk exporteert naar zo'n 30 landen

Vinamilk wil niet alleen meer buitenlands kapitaal aantrekken, maar ook betere expertise, zodat het de groeiplannen ook beter vorm kan geven. Vinamilk heeft in de voorbije jaren al geïnvesteerd in zuivelbedrijven in Cambodja, Nieuw-Zeeland, Polen en de Verenigde Staten. Het bedrijf exporteert bovendien naar zo'n 30 landen.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.