Rundveehouderij

Nieuws 1473 x bekeken

Groot-Brittannië en VS werken samen in zuivel

De Britse coöperatie van biologische melkproducenten OMSCo en de grootste coöperatie van biologische melkveehouders in de Verenigde Staten Organic Valley/CROPP gaan nauw samenwerken. De bedrijven nemen een aandeel in elkaars coöperaties en willen samen de internationale markten op.

OMSCo, naar eigen zeggen de grootste coöperatie van biologische melkveehouders in Europa, en Organic Valley/CROPP spreken van een historische overeenkomst. ''Dit zijn de twee grootste gespecialiseerde biologische 'pools' in de wereld met een gecombineerde melkstroom van bijna een miljard liter'', aldus directeur Richard Hampton van de Britse van de Amerikaanse coöperatie.

Cheddar-merk Kingdom

Hampton benadrukt dat de beide organisaties de laatste jaren al steeds meer samenwerken. Zo verzorgt Organic Valley/CROPP de marketing van OMSCo's cheddar-merk Kingdom in de VS. Kingdom is ook het enige biologische kaasmerk uit Europa dat op de Amerikaanse markt te koop is.

''Onze relatie heeft zich steeds verder ontwikkeld en deze alliantie is de volgende stap. De overeenkomst stelt beide coöperaties in staat om elkaars bulk- en merkproducten te vermarkten. Door deze samenwerking is OMSCo ook beter in staat om aan de groeiende wereldwijde vraag naar biologische zuivelproducten te voldoen.''

Belangrijke ontwikkeling in biologische landbouw

Vice-voorzitter van de Amerikaanse coöperatie Eric Newman noemt de samenwerking 'een belangrijke ontwikkeling in de biologische landbouw op een wereldwijde schaal'. ''Door aan de toenemende wereldvraag te voldoen, doen onze coöperaties waar we het beste in zijn: samenwerken. De alliantie biedt boeren in beide coöperaties een stabiele en duurzame prijs, meer efficiëntie bij de distributie, meer toegang tot een breed scala aan markten en mogelijkheden om onze melktoevoer beter in evenwicht te houden.''

Of registreer je om te kunnen reageren.