Rundveehouderij

Nieuws 1966 x bekeken 1 reactie

Creditcardbedrijf koopt melkveehouderij

Creditcardbedrijf OnCard International koopt het grootste melkveebedrijf van Australiënt to buy Australia's: Van Diemen's Land Company.

Dit bedrijf is ook een van de oudste bedrijven in Australië en is gevestigd in Tasmanië, een eiland ten noordoosten van het Australische vasteland. Van Diemen's Land Company (VDL) is opgericht in 1824 en drijft 25 melkveebedrijven op zijn uitgestrekte landerijen.

Daarnaast bezit het een bedrijf dat ondersteunend is aan de 25 melkveebedrijven en een vaarzenopfokbedrijf. Het totale landareaal bedraagt 17,450 acres (7.062 hectare).

Verkoop voor €164 miljoen

Met de verkoopovereenkomst is een bedrag gemoeid van omgerekend €164 miljoen. Kort geleden kocht OnCard ook al Meander Dairy Valley, een producent van zuivelproducent onder merk, die ook op Tasmanië is gevestigd. OnCard's heeft zich als doel gesteld om een business op te zetten met voedingsproducenten afkomstig uit Tasmanië, voor de afzet in het hogere marktsegment. Dit gebeurt onder de naam van Tasfoods.

18.000 koeien

De bijna 18.000 koeien van VDL produceerden in het voorbije productiejaar zo'n 59 miljoen kilo melk. Het bedrijf rapporteerde een winst van ruim €2 miljoen. Verkopende partij is de New Plymouth District Council, in Taranaki, Nieuw-Zeeland.

Eén reactie

  • Jan Mark

    Klaas, gelieve wel even je stuk door (laten) lezen voordat het online wordt gezet. Een-na-laatste zin moet miljopen denk ik miljoen zijn. Een beetje slordig.

Of registreer je om te kunnen reageren.