Rundveehouderij

Nieuws 2083 x bekeken

Britse prijzenslag melk koelt af

Drie grote Britse supermarkten, Tesco, Asda en Iceland, hebben de verkoopprijs van melk verhoogd. Daarmee lijkt een eind gekomen aan de prijzenslag met melk. Actiegroep Farmers for Action spreekt dan ook van een keerpunt.

De drie bedrijven rekenen voortaan 1 pond, momenteel €1,41, voor een plastic container met vier pints ofwel ruim 2,2 liter. Tot nu toe kost zo'n container melk in vrijwel elke grote supermarkt 89 pence, waarmee de winkelbedrijven er in feite geld op toeleggen. De prijs gaat in de praktijk nu met ruim 12% omhoog.

'Fantastisch nieuws voor melkveehouders'

De prijsverhoging volgt op langdurig lobbyen door de boerenbonden en Farmers for Action (FFA) zelf. De actiegroep heeft de laatste weken ook verschillende demonstraties gehouden, onder meer bij distributiecentra van supermarkten. ''Dit is fantastisch nieuws voor de melkveehouders. Ik dring er dan ook bij de andere winkeliers op aan dit voorbeeld snel te volgen'', aldus voorzitter David Handley van FFA.

Of registreer je om te kunnen reageren.