Rundveehouderij

Nieuws 4911 x bekeken 4 reacties

Schip met 5.000 runderen gekapseisd in Brazilië

Vila do Conde - Een veetransportschip met 5.000 runderen aan boord is gekapseisd in Brazilië.

Het schip, het onder Libanese vlag varende Haidar, is in de haven van Vila do Conde in het noordoosten van de Braziliaanse deelstaat Pará terwijl het aan de kade lag gekapseisd.

Oorzaak onbekend

De oorzaak van het ongeluk is onbekend. Ook over het aantal dieren dat het ongeluk heeft overleefd bestaat nog geen duidelijkheid.

Het schip, gebouwd in 1994, was volgens de laatste informatie onderweg van Spanje naar Cartagena in Colombia.

Bekijk foto's van het schip in de haven

Laatste reacties

 • boerke brabant

  onvoorstelbaar dat we dergelijke veetransporten nog toestaan in deze tijd

 • agpros

  @ boerke brabant. Hoe wil je het dan doen, transport van zulke aantallen dieren? Transport van dieren per schip is een van de veiligste en meest comfortabele vormen. De internationale wetgeving (o.a. Australie) is zeer strikt. Dit is waarschijnlijk een fout van de bemanning of een schade door derden.

 • xw

  boerke brabant heeft groot gelijk. Wij, als mensen, moeten in de huidige tijd gewoonweg niet willen, dat er vanwege economische motieven, zeg maar eenvoudig en domweg geldelijk gewin, zo grootschalig met dieren wordt gesleept. Een vorm van zedelijke achterlijkheid. Maar ja, hoe moet het dan als je m.b.v. van grootschalige handel in- en transport van dieren veel geld wil verdienen. De hierboven door agpros "geroemde" strikte wetgeving is in ieder geval qua veiligheidsvoorschriften kennelijk toch onvoldoende. Nog een geluk, dat dit schip al aan de kade kapzeisde. Op volle zee was alles verzopen. Deze gedachte alleen al, roept bij normale mensen een gevoel van walging op.

 • agro1

  schepen met mensen aan boord vergaan ook. soms met grote aantallen aan boord. de wereld is nu eenmaal grootschaliger dan ons overzichtelijke nl. maakt zo'n ongeluk niet minder erg, maar hou wel de juiste verhoudingen in het oog. vroeger, in de goeie ouwe tijd, werden zulke kuddes over land gedreven, ook niet ideaal enne over water is een schip best wel handig.

Of registreer je om te kunnen reageren.