Rundveehouderij

Nieuws 1410 x bekeken

Rustige afzet blankvleeskalf

De afzet van slachtrijpe blankvleeskalveren verloopt kalm bij een stabiele prijs van maximaal €4,85 per kilo geslacht gewicht. De mestduur van de Nederlandse kalveren is iets opgelopen en ligt rond 28,5 week.

In Duitsland en Frankrijk blijft de prijs ook stabiel, waarbij in Duitsland de prijs neigt naar een kleine stijging. In Italië is de vraag goed en kan de prijs ook standhouden.

Huidige mestduur prima

Handelaren verwachten dat de vraag naar kalfsvlees na oktober weer zal toenemen en dat de prijs weer wat omhoog kan. Met die vooruitzichten in het oog is de huidige mestduur een prima uitgangspunt. De prijs die de kalverhouders ontvangen ligt het gehele jaar al onder het niveau van de twee voorgaande jaren. Vorig jaar werd er 15 cent per kilo geslacht gewicht meer betaald, en in 2013 lag de prijs in dezelfde periode maar liefst 45 cent boven het huidige niveau. Een prijsstijging is dan ook welkom om de marges wat te verhogen.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.