Rundveehouderij

Nieuws 2443 x bekeken

KPMG onder vuur vanwege fraude Weyl

Zwolle - Accountantsbureau KPMG ligt vanwege de fraude en het faillissement van runderslachterij Weyl Beef zwaar onder vuur bij de Accountantskamer in Zwolle.

Dit meldt dagblad Tubantia. De Autoriteit Financiële Markten, de curatoren en de stichting Schuldeiserbelangen Weyl Beef stelden maandag bij de behandeling van tuchtklachten dat de accountantscontrole volstrekt onvoldoende was. Hierdoor kon de directie op grote schaal frauderen.

Door het uiteindelijke bankroet zijn schuldeisers als banken, belastingdienst, verzekeraars, leveranciers, werknemers en UWV voor circa €150 miljoen gedupeerd.

KPMG medeverantwoordelijk stellen

De curatoren en Schuldeiserbelangen Weyl Beef willen het accountantsbureau medeverantwoordelijk stellen. De accountant had kunnen en moeten zien dat er gedurende vele jaren met de boekhouding werd geknoeid bij Weyl, stellen de eisers.

'KPMG zelf misleid door Weyl'

De advocaat van KPMG verklaarde maandag dat de accountants zelf misleid werd door de handelingen bij Weyl. De Weyl-directie zou samen gespannen hebben met medewerkers van de administratie om gerommel met de financiële cijfers buiten het zicht van de controlerende accountant te houden, aldus KPMG.

Of registreer je om te kunnen reageren.