Rundveehouderij

Nieuws 1843 x bekeken 3 reacties

Danone wil melkprijs afstemmen op productiekosten

Parijs – Danone heeft zijn Franse melkleveranciers voorgesteld bij het vaststellen van de melkprijs ook rekening te houden met de productiekosten. Tegelijk heeft Danone de boeren die aan zijn vijf Franse fabrieken leveren, meegedeeld dat het minder melk af wil nemen.

''We gaan met de producentenorganisaties praten om hen concrete voorstellen voor te leggen'', aldus topman Olivier Deleméa van de divisie zuivel in Frankrijk tegenover persbureau AFP.

Prijzensysteem moet over drie jaar volledig werken

Het zuivelbedrijf wil al vanaf deze maand beginnen met het fasegewijs invoeren van het nieuwe prijzensysteem. Dat moet dan over drie jaar volledig in werking zijn. Vermindering van de melkaanvoer maakt echter wel onlosmakelijk deel uit van de voorstellen, benadrukt Deleméa. ''We willen zoveel melk als waar onze fabrieken behoefte aan hebben. We hebben het hier over een markt voor verse zuivel waar de vraag voortdurend afneemt. We willen zoveel melk als we kunnen verwaarden.''

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Quotering 15.0

 • agratax2

  Als deze vorm van quotering een goede boterham voor de boer oplevert, is er niets mis met deze marktgerichte productie. We zullen zien hoe het op termijn gaat. Wel weten we dat speciale producten (toetjes e.d.) een goede prijs doen en dus voor een goede grondstof prijs kunnen zorgen zolang er maar geen mix met slecht geprijsde zuivel is.

 • Jaap39

  Dus minder produceren net als nieuw Zeeland aan het doen is.

  Denk dat er weinig zullen zijn die hier op tegen zijn. Minder werk, meer opbrengst! Zou mooi zijn als de grote indexbedrijven hier mee starten. RFC voorop?

Of registreer je om te kunnen reageren.