Rundveehouderij

Nieuws 3353 x bekeken

Blauwtong Frankrijk rukt op naar noorden

Parijs – Het aantal gevallen van blauwtong in Frankrijk loopt verder op. Bovendien verspreidt de ziekte zich daarbij verder naar het noorden, met onder meer een nieuw geval in Cher-et-Loire onder Parijs.

De veiligheidszone reikt daarmee nu tot op enkele tientallen kilometers van de grens met België. In het oosten gaat de zone al deels over Duits grondgebied.

56 besmettingen

De laatste stand van het ministerie van landbouw staat op 56 gevallen. Daarbij zijn een aantal nieuwe besmettingen vastgesteld op flinke afstand van de al bekende gevallen. De beschermingszone is daardoor uitgebreid met een aantal departementen, waaronder de Marne rond Reims en Eure-et-Loir ten westen van Parijs.

Vervoersbeperkingen en vaccinatie

Binnen die zone gelden vervoers- en andere beperkingen die volgens de boerenbond FNSEA al tienduizenden dieren treffen. Inmiddels wordt al enkele weken gevaccineerd waarbij dieren die voor de export bestemd zijn voorrang krijgen.

De blauwe punten geven de besmettingen aan, het oranje gebied op de kaart is de zone waar beperkingen gelden.
De blauwe punten geven de besmettingen aan, het oranje gebied op de kaart is de zone waar beperkingen gelden. Ministère de l'Agriculture

Of registreer je om te kunnen reageren.