RundveeNieuws

Vijf veehouders in race voor uiergezondheidsprijs

Deventer – Op donderdag 15 januari reikt het Team Uiergezondheidsaanpak (UGA) van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) de Uiergezondheid Award uit. De prijs zou al eerder uitgereikt worden, maar dat kon door de toen net uitgebroken vogelgriep niet doorgaan.

Eind vorig jaar hebben dierenartsen en professionals uit de veevoer-, zuivel- en farmaceutische industrie melkveehouders voorgedragen voor de Uiergezondheid Award.

De ondernemers zijn geselecteerd omdat ze op een succesvolle manier bezig zijn met uiergezondheid, zoals een flinke daling van het tankmelkcelgetal of het aantal gevallen van klinische mastitis. Ook is gekeken naar mooie resultaten op het gebied van selectief droogzetten.

Voor de Uiergezondheid Award zijn genomineerd (in alfabetische volgorde): maatschap Bongers-Dullemond in het Gelderse Laag Soeren, A. en R. Bouwmeester in Oudenbosch (Noord-Brabant), melkveehouderij Olink in het Drentse Valthermond, W. Peek in IJsselstein in Utrecht en maatschap Steverink in Silvolde (Gelderland).

Het UGA-team reikt de prijs voor de tweede keer uit aan de melkveehouder met de opmerkelijkste prestatie op het gebied van uiergezondheid. Voorheen was dit de UGCN Award.

De feestelijke uitreiking is tijdens het congres Gezonde Melkveehouderij dat GD en Boerderij organiseren op 15 januari in het IJsseldelta stadion in Zwolle.

Beheer
WP Admin