Rundveehouderij

Nieuws 1835 x bekeken

Duits Wiegert zoekt partner

Velen - Zuivelverwerker Wiegert uit het Duitse Velen (Kreis Borken, Westfalen) is met een andere zuivelverwerker in gesprek over samenwerking. Dit bevestigt directeur Claus Wiegert tegenover de Borkener Zeitung.

De wagens van Wiegert zijn ook op de Nederlandse snelwegen een bekende verschijning. Over het voortbestaan van het familiebedrijf zijn echter vragen gerezen. Claus Wiegert ontkent dat het bedrijf de rekeningen niet meer kan betalen. Er zou ook geen sprake zijn van een overname. Eerder een deelneming.

Volgens berichten in de Duitse media zou de Hamburgse zuivelhandelaar Fude & Serrahn een mogelijke partner zijn. Dit bedrijf is voor 51 procent in handen van coöperatie DMK. Wiegert nam nog maar twee jaar geleden een kaasmakerij van Saputo in Heiden over. Fude & Serrahn verhandelt jaarlijks zo'n 800 miljoen kilo melk.

Of registreer je om te kunnen reageren.