RundveeNieuws

DOC Kaas maakt voorschot drie weken later bekend

Hoogeveen – DOC Kaas publiceert de voorschotprijs voortaan drie weken later dan tot nog toe. Ook is de opbouw van de voorschotprijs veranderd. Dit heeft DOC Kaas bekendgemaakt.

Reden is dat met de bepaling van de voorschotprijs na afloop van de betreffende maand (en niet meer lopende) er een duidelijker beeld is van de werkelijke opbrengsten. Een tweede overweging is dat met latere publicatie ook minder gerichte aandacht is voor het voorschot van DOC Kaas. Nu komt de voorschotprijs van DOC twee weken na de garantieprijs van FrieslandCampina (en de melkprijs van Arla). Daarna komt er weer een hele tijd niets. Zo staat de voorschotprijs van DOC Kaas extra in de aandacht en op momenten dat deze prijs daalt, is dat niet leuk, vinden veel leden. Met het later publiceren ‘duikt DOC Kaas meer in het peloton’.

De post variabele inhoudingen wordt vervangen door een nieuwe post inhouding coöperatieve regelingen, bestaande uit de gemiddelde kwantumtoeslag en gemiddelde duurzaamheidstoeslag. Ook is er een post inhouding ledentoeslag.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin