Rundveehouderij

Nieuws 1822 x bekeken

CRV gaat samenwerken met SCR Engineers

Arnhem - Fokkerij-organisatie CRV in Arnhem gaat samenwerken met sensortechnologiebedrijf SCR Engineers uit Israël.

Het eerste resultaat daarvan is dat CRV veehouders binnen de vruchtbaarheidsoplossing Ovalert nu ook de keuze laat voor meten en monitoren van herkauwactiviteit. Daarmee kunnen veehouders het veestapelmanagement meer op hun wensen afstemmen. Het geeft ze een uitbreiding van de attentiemogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld gezondheid.

De introductie van herkauwactiviteit past binnen de strategie van CRV om Ovalert als dienstverlening blijft doorontwikkelen. CRV geeft aan dat de toepassing met de sensortechnologie vanaf februari is te gebruiken.

De technologie wordt geleverd door het Israëlische bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van managementoplossingen via het gebruik van sensoren. Het bedrijf is onder meer bekend van de SCR-heatime-systemen voor koemonitoring. SCR is onlangs overgenomen door Allflex, wereldleider op het gebied van dieridentificatiesystemen. CRV is voor SCR een goede partner om Nederlandse veehouders toegang te geven tot oplossingen die het bedrijf biedt.

Of registreer je om te kunnen reageren.