Rundveehouderij

Nieuws 830 x bekeken

Britten kijken naar termijnmarkt voor melk

Oxford – De National Farmers Union voert met steun van de Britse overheid een haalbaarheidsstudie uit naar een eigen termijnmarkt voor zuivel. "Termijncontracten kunnen boeren veel extra zekerheid bieden", aldus minister Elizabeth Truss van plattelandszaken en voeding, die de plannen onthulde tijdens de jaarlijkse Oxford Farming Conference.

Volgens Truss kijken de Britse boeren zowel naar de plannen van Euronext, dat dit jaar met termijncontracten wil beginnen, als naar de mogelijkheid om een eigen nationale termijnmarkt op te zetten. "We praten momenteel over beide opties. Beide bieden melkveehouders de mogelijkheid om prijsrisico's beter af te dekken, wat des te meer interessant is omdat die risico's door het wegvallen van de quota alleen maar zullen toenemen."

Of registreer je om te kunnen reageren.