Rundveehouderij

Nieuws 1549 x bekeken

Ramlammeren dalen €5 in prijs

Doetinchem - Het offerfeest staat voor de deur en handelaren hadden gehoopt dat de prijs van ramlammeren nog wat zou stijgen.

Helaas was dit dinsdagochtend voor de verkopers in Leeuwarden wel anders. In plaats van een prijsstijging kregen zij te maken met een daling van €5 bij de verkoop van ramlammeren. Ooilammeren en slachtschapen noteerden wel stabiel.

Het aanbod van schapen lag met bijna 1.600 stuks ruim 500 hoger dan een week geleden. Dit grotere aanbod was mede de aanleiding van de prijsdaling. De afzet is op het moment wat beperkt. Consumenten wachten af tot het laatste moment met kopen in de hoop dat zij wat minder hoeven te betalen.

Ook het aanbod van Engelse en Ierse lammeren en karkassen heeft gevolgen voor de vraag en de prijs van de lammeren voor het offerfeest. Een paar weken gelden lag de prijs van de lammeren op een dusdanig hoog niveau dat inkopen in Engeland of Ierland veel aantrekkelijker was. Hierdoor is een deel van de markt voor de Nederlandse lammeren weggevallen.

De hoop is gevestigd op een stabiele prijs tot het offerfeest. Daarna is het nog erg onzeker en afhankelijk van de voorraden bij slagers en slachterijen en het aanbod van overgebleven lammeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.