Rundveehouderij

Nieuws 3356 x bekeken 7 reacties

Prijs nuka verder gedaald

Doetinchem - De handel in nuchtere kalveren verloopt zeer moeizaam, zo ook dinsdagochtend op de veemarkt Purmerend.

Het aanbod in zowel binnen- als buitenland is groot terwijl de vraag vanuit de kalverhouderij tegenvalt. De afzet van slachtrijpe kalveren gaat niet geheel vanzelf hierdoor is de mestduur in de blankvleeshouderij opgelopen waardoor de doorstroming kleiner is.

De vraag naar kalveren richt zich momenteel ook bijna alleen maar op de goede zware kalveren. Het aanbod is daar immers groot genoeg voor en met de huidige prijzen, die dicht op elkaar liggen, wordt er liever een paar tientjes meer uitgegeven.

Handelaren geven aan dat de prijs van de kalveren in Duitsland en België nog lager ligt dan in Nederland. Een Nederlands kalf, zwartbont extra kwaliteit, brengt maximaal €65 op (Veemarkt Purmerend). In Duitsland en België ligt de prijs van een vergelijkbaar kalf op €50.

Laatste reacties

 • info48

  45 jaar geleden waren ze duurder!!

 • info40

  Ook veel beter van kwaliteit...

 • farmerbn

  Boerderij weet op 5 euro na precies de verkoopprijs van een nuka maar overdrijft als het gaat over de prijs van een kubota. Hierdoor worden de trekkerprijzen ondoorzichtig en betalen we als boer teveel voor trekkers. We hebben niets aan ons abonnement behalve dat we weten dat onze prijzen laag zijn en dat de oogst erg groot is want dat wordt wel érg vaak opgeschreven.

 • kschouten

  Ik verbaas me er over dat er nog zoveel vaarskalveren op de markt komen.Er is op de jongveeopfokbedrijven veel vraag naar vaarskalveren en voor een hogere prijs als de mesterij op dit moment uitbetaald.Deze mensen kopen ze niet op de markt ivm de gezondheidsstatus .Zelfs BB vaarskalveren is belangstelling voor door vleesveeopfokkers Zet ze op marktplaats.

 • joopi

  afgelopen week voor een zwartbont kalfje nog 100 euro gekregen dus er zal wel een enorme range zitten in de te ontvangen prijzen

 • Jan van het Zand

  Inderdaad Brigitte Bardot is 80 jaar geworden. Moeten mooie kalveren zijn de BB vaarskalveren.

 • B den Besten

  Gewoon zelf rose van maken

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.