Rundveehouderij

Nieuws 597 x bekeken

Lagere nettowinst Ausnutria

Hongkong - De Ausnutria Groep, die een meerderheidsbelang heeft in Ausnutria Hyproca, heeft de omzet in de eerste helft van 2014 met 17,5 procent zien stijgen naar €118 miljoen.

De winst voor belastingen daalde met 14,4 procent naar €7,35 miljoen.

In de eerste helft van 2013 behaalde Ausnutria een omzet van omgerekend €100,8 miljoen en een winst voor belastingen van €8,6 miljoen. De winstdaling wordt onder meer veroorzaakt door hogere verkoop- en distributiekosten en dito administratieve kosten.

De verkopen in China maken een steeds groter aandeel uit van de totale omzet. In de eerste helft van 2013 werd nog 45 procent van de omzet geboekt in China, in dezelfde periode van dit jaar was dat al gestegen tot 55 procent. Ondertussen liep de omzet in Europa terug van 34 procent van het totaal naar 25 procent. Ausnutria profiteert als producent van kindervoeding goed van het feit dat het een erkenning voor haar producten heeft van de Chinese voedselinspectie.

Uit de cijfers blijkt ook dat Ausnutria Hyproca steeds belangrijker wordt binnen de hele groep. De Nederlandse bedrijven zijn nu al goed voor tweederde van de totale omzet. Ondertussen wordt de productiecapaciteit steeds verder uitgebreid. De beide poedertorens van Ausnutria Hyproca in Kampen moeten uiteindelijk een capaciteit van 30.000 ton krijgen. De bouw van de nieuwe fabriek met poedertoren in Heerenveen wordt iets 'getemporiseerd', onder meer vanwege het 'Rusland-effect.'

Of registreer je om te kunnen reageren.